Tomb pel pantà de Foix

 Aquest any l'hem iniciat fent una ruta que ja feia temps que la teníem planejada a la nostra agenda: una caminada pel Parc del Foix recorrent camins i senders que, en part, envolten el pantà del riu Foix.

Iniciem la caminada a Castellet, petita població que s'enfila a tocar de l'embassament i des d'on podem gaudir d'unes magnífiques vistes. Les cases molt ben conservades i els carrers encara restaven adormits en el moment que nosaltres hi passàvem. Només unes figures de grandària real de diferents personatges del poble i de bestiar divers ens reben estàticament. Un castell molt restaurat i l'ermita culminen la part més alta de Castellet i en aquest punt se'ns ofereix una vista aèria del pantà en bona part de la seva extensió.

A partir d'aquí prenem un sender que és part del GR-92 que s'endinsa pel bosc o travessa alguna vinya ben treballada. El sender segueix pujant, ara per espais més oberts de roca i vegetació arbustiva, fins a la serra on hi ha les restes del mas de Cal Balaguer on, per decisió de la gerència, parem a esmorzar.

Recuperades les forces deixem el GR-92 i prenem una pista més ampla i agradable de caminar que ens porta als peus de la presa del pantà on podem apreciar la quantitat d'aigua que desaigua per diferents llocs després de les darreres pluges.

De la part baixa pugem a la part alta on podem contemplar l'extensió que té en aquest punt el pantà. Observem que hi ha molta vegetació aquàtica flotant que dóna un to verdós sobre una gran superfície del pantà.

Seguim un sender que voreja el pantà fins arribar a un punt que ens hi hem de separar per tornar a Castellet, aquesta vegada fent el darrer tram al costat de la carretera fins arribar a l'aparcament on hem deixat els cotxes.

Ha estat una caminada molt agradable, el temps meteorològic esplèndid i la companyia magnífica. Així o hem manifestat les 31 persones que hem participat en aquesta caminada. 

Si voleu veure més fotos seguiu el següent enllaç:

 Fotos sortida Pantà de Foix

 

 

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.