Collserola Nord des de Can Coll

 

El diumenge 16 de juny catorze caminaires vàrem fer una sortida matinal al Parc Natural de Collserola, caminant per la vessant nord d'aquest espai verd de gran valor natural.

Vàrem aparcar els vehicles en l'aparcament de l'àrea de lleure de Can Coll i de seguida ens vam posar a caminar per una pista ampla que s'endinsa per un bosc espès. Els raigs del sol de la matinada tot just començaven a enlluernar les capçades arbòries que contrastaven amb la semi foscor del camí. Els cants dels ocells ens acompanyaven durant la marxa afegint una nota viva i al mateix temps alegre.

Tot i que al començar a caminar feia fresca, de seguida que es va alçar el sol ja ens sobrava la jaqueta i tots ja anàvem amb la samarreta de màniga curta preparats a suar-la com cal en aquesta època de l'any. Vàrem anar alternant pistes i senders coberts per l'esplèndida ombra dels pins i alzines que ens protegien del sol però no dels ciclistes de muntanya que sovint ens anàvem trobant pel davant i pel darrera.


Després d'unes dues hores de caminar arribem al mas de Can Coll, que actualment és un Centre d'Educació Ambiental i d'Interpretació del Medi Natural. Els diumenges es poden visitar les seves instal·lacions i dependències. Totes les estances, tant les destinades a les feines pròpies de la pagesia com les més senyorials del mas, s'han condicionat de tal manera que ens transporten a altres temps on la vida rural o marcava tot.


Tornem a reprendre el camí, passem pel costat d'una gran bòbila abandonada i en pocs minuts arribem al punt de partida on hem deixat els cotxes.


Ha estat una sortida tranquil·la i pausada, hem aprofitat un dia esplèndid per caminar i per descobrir una part de Collserola que la tenim ben a prop i que ens ofereix moltes rutes interessants i poc transitades malgrat estar envoltada de grans poblacions.

Andreu.

 

 

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.