Talaia del Montmell

19/11/2017

La secció de Caminades avui fem una sortida matinal a un indret espectacular dela comarca del Baix Penedès : la Talaia del Montmell. Es tracta d’un cim de 861 metres, amb una visió de 360º on arribarem sortint des de l’àrea recreativa de la Juncosa de Montmell.

El dia comença clar, amb un cel lluent i blau i una temperatura ideal per una caminada d’unes quatre hores com la que tenim per davant.

Abans d’iniciar la ruta l’Andreu ens convida a un bon cafè calentó. Energia per fer la primera part del recorregut, on encadenem diverses pistes fins a Can Magí Vidal, una masia voltada de cirerers i vinyes que llueixen uns colors grocs i torrats propis d’una tardor una mica endarrerida aquest any.

001
002
003
004
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
01/17 
play stop darrera davant

 

 

A mig camí hem fet una aturada on l’Andreu ens ha parlat de la flora que anem veient. Marfulls, arítjols, falgueres, bruc, alzines, pi blanc, càdec (família del ginebró), etc.. Primera oportunitat del dia per ampliar els nostres coneixements de la flora del país.

A partir d’aquí, ens endinsem en zona de corriols. Parem uns minuts per esmorzar. En aquesta zona hi ha alguns panells que expliquen les plantes i els arbres que veiem. Com els esbarzers (zarzamora en castellà). I el Rafa Ramos ens obsequia amb la interpretació d’una estrofa d’aquella famosa“copla” de 1946 (del mestre Manuel López-Quiroga) que es diu així, “La Zarzamora”. Hem descobert una nova faceta del Rafa que ens sorprèn molt sovint.

El tram següent es per un espai obert, que va ser víctima d’un incendi fa alguns anys, on la vegetació es diferent segons els que ens explica l’Andreu : gatoses, romaní, farigola, estepa, espígol, etc.

Una estona de pujades i baixades, amb alguns desnivells considerables, ens permet guanyar alçada i carenant anem descobrint nous horitzons, fins que arribem al puig de l’Atalaia del Montmell de 861 metres. Aquí ens quedem una estona per gaudir dels 360 graus d’unpaisatge espectacular.

A partir d’aquí una forta baixada, rocosa i sorrosa que hem de fer a ritme lent. Passem per la creu del Cap de la Serra (782 metres) , per sota del castell del Montmell, en mol mal estat, i pel costat dela bonica ermita de Sant Miquel del segle IX.

Hem arribat als cotxes una mica abans de l’hora prevista, o sigui que hem caminat a bon ritme. Si haguéssim portat unes costelletes, ara podríem fer-les a les barbacoes de la zona recreativa, punt de sortida i arribada de l’excursió. Però no era la previsió. O sigui que a dinar a casa i fins la pròxima.

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.