Bivac Solidari

Primer Bivac Solidari a Catalunya: Una nit al ras per conscienciar sobre el “sensellarisme” i recaptar fons per a Mar Endins i Arrels Fundació 

 Bivac

 

 

30 de setembre de 2023

Sant Andreu de la Barca, Catalunya

Dormir al carrer com a única opció: aquesta és la realitat de moltes persones a Catalunya, on més de 5000 persones no tenen un sostre i aixopluc. Amb l’objectiu de sensibilitzar sobre aquest greu problema social i recaptar fons per a dues importants entitats d’acompanyament a persones vulnerables, l’organització Bivac.org i el Centre Excursionista Pi Tallat en commemoració del seu 25è aniversari s’uneixen per a la realització del Primer Bivac Solidari.

Aquest esdeveniment únic tindrà lloc el 30 de setembre al Parc de Can Preses a Sant Andreu de la Barca. A partir de les 17h, les activitats prendran l’inici, oferint una experiència rica i diversificada per als participants. Es faran activitats lúdiques, sessions de cinema, xerrades amb compromís, un concert en viu i, el punt culminant de la nit, el bivac dormint sota les estrelles.

Entre les activitats, xerrades sobre dona i muntanya abordan qüestions de gènere en l’àmbit de l’alpinisme i l’escalada i la professionalitat en l’entorn natural, promocionant la igualtat i la diversitat dins aquests espais. L’emotiu documental “Carros de Foc” rodat durant la pandemia  serà projectat, transportant els espectadors a una de les rutes més enblemàtiques del país. A més, es mostrarà l’experiència del Bivac al Chopicalqui, amb la presència especial de Gerard Olivé, qui compartirà històries i reflexions sobre les seves nits sota les estrelles i el seu projecte “Vivacs Soñados”.

La jornada culminarà amb un concert amb una atmosfera relaxant que convidarà els assistents a acomodar-se i gaudir del moment. Aquesta combinació d’activitats busca no només augmentar la consciència sobre la realitat de les persones sense llar, sinó també crear un espai de solidaritat i comprensió.

L’objectiu central d’aquest Bivac Solidari és captar fons i recursos per a dues entitats importants: Mar Endins i Arrels Fundació. Aquestes organitzacions treballen incansablement per oferir suport ales persones sense sostre i les persones vulnerables. A través d’aquest esdeveniment, es pretén generar un impacte positiu i contribuir a millorar la situació d’aquelles persones que es troben en una situació de vulnerabilitat.

Amb aquest Primer Bivac Solidari, es busca unir persones amb un objectiu comú: promoure la solidaritat i la consciència social envers el sensellarisme. La nit del 30 de setembre promet ser una experiència inoblidable, on els participants podran gaudir d’activitats enriquidores i, al mateix temps, donar suport a una causa important.

Les entrades per a aquest esdeveniment tenen un cost de 10€ per a persones federades i 11,5€ per a no federades. Cal destacar que el 100% de la recaptació serà donat íntegrament a les organitzacions Arrels Fundació i Mar Endins, amb l’objectiu de contribuir a les seves tasques. Les places són limitades, amb un màxim de 200 persones, apunta’t amb antelació per no perdre aquesta oportunitat de ser part d’un esdeveniment solidari i transformador.

Inscriu-te al lloc web de la FEEC

Enllaç Inscripcions

 

Info i detalls d’aquest bivac


– Important que siguis autosuficient, com si anessis a la muntanya. Porta tot el material que necessitis així com menjar per sopar i esmorzar.
– Material per fer bivac: aïllant + sac de dormir.
– Els nens no paguen fins als 14 anys.
– S’obriran portes a les 17 h del dissabte i l’esdeveniment finalitza el matí de diumenge a les 9 h.

- Hi haurà servei de bar amb venda de begudes
- WC
- Al matí de diumenge hi haurà xocolata calenta, però has de portar got o tassa i el que vulguis sucar

Horari i activitats

17:00 h Obrim de portes

18:00 h Xerrada “Dona, muntanya i natura” amb Clara Marquès, María Martín, Merlès Martínez i Marta Presseguer

19:30 h Tómbola sorteig FERRINO (30 números/30 premis)

20:00 h Xerrada+cine Gerard Olivé (Bivac al Chopicalqui)

21:30 h Cine (Carros de Foc)

23:00 h Concert: Núria, Laia & Jordi

24:00 h Bivac

 

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.