LA TOUR DEL MONT BLANC

Agost 2014. Un grup del Pi Tallat compartim una experiència extraordinària. Es la volta a peu completa al Mont Blanc que comporta 9 dies de marxa, amb un recorregut de 160 quilòmetres i desnivells positius acumulats cada dia entre800 i 1.300 metres, aconseguint el punt mes alt a la Fenêtred’Arpette, pas entre muntanyes a 2.665 metres d’altura.

El recorregut surt de Chamonix i passa per tres països : França, Itàlia i Suïssa.

El paisatge que podem contemplar al llarg de tota la ruta es esplèndid. Anem vorejant el macís del Mont Blanc, alguns dies contemplant el cim i d’altres les nombroses glaceres que l’envolten, malauradament minvades per l’efecte del canvi climàtic.

La duresa de les etapes es fàcilment superada per la bellesa del que veiem. L’estada en els refugis quan acabem cada llarga jornada ens dona l’oportunitat de compartir amb excursionistes de tot el mon les incidències que hem viscut durant la caminada del dia. Esperant l’hora de sopar ens relaxem i podem gaudir de la serenor del capvespre en plena natura.

Un bon sopar, una estona de xerrada amb els companys, sovint alguna música de la terra, ens ajuden a recuperar les energies que hem consumit durant el dia.

Finalment, després de 9 dies de gaudir d’un espectacle memorable, arribem al final. Volem pujar al Mont Blanc amb el telefèric, però les adverses condicions del temps no ens ho permeten.

La llarga tornada ens serveis per repassar les imatges i els molts moments compartits. Ens podem considerar molt afortunats d’haver pogut viure aquesta experiència.

 

 

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.