Castellar de N’Hug - Fonts del Llobregat

 

Amb les pluges abundants dels últims mesos i el desglaç de la gran quantitat de neu acumulada a les muntanyes la Secció de Caminades ens hem animat a programar aquesta sortida a les Fonts del Llobregat, a Castellar de N’Hug, per apreciar en tot el seus esplendor l’aigua brollant de les roques, abundant, agressiva, neta, brillant, desbocada i sorollosa. Impressionant, vaja.

El verd esclatant i brillant de la primavera hi ha posat el contrast, no només a la zona de les Fonts, sinó també al llarg de tot el recorregut de gairebé onze quilòmetres que hem fet enfilant-nos pel camí d’Orriols fins a Can Pau Solana, la Collada del Tossal d’Oriol, la Font d’en Boix i la Cova de la Tuta.

A l’inici, mes de 200 graons ens han portat en forta baixada des de l’aparcament a Castellar de N’Hug fins a les Fonts i després hem hagut de remuntar l’alçada perduda i pujar fins a la Collada del Tossal d’Oriol, punt mes alt de la caminada a 1875 metres. Mes de dues hores de pujada continuada per salvar els 660 metres de desnivell.

Prop de la collada hem pogut contemplar com encara queden algunes congestes de neu de les intenses precipitacions d’aquest final d’hivern i principi de primavera. A partir d’aquí la baixada per prats molt verds i florits, algun torrent i, prop del punt d’arribada, la Cova de la Tuta.

Entremig hem parat una estona per dinar en una de les moltes esplanades verdes que hem anat trobant. Ah! i hem fet un cafè a la cafeteria Masegosa, un clàssic, que ens hem trobat a la muntanya.

Tot i que s’havien anunciat pluges a partir del migdia, les hem anat esquivant i, mes o menys a les 3 hem arribat a Castellar de N’Hug on hem donat per acabada l’excursió.

Pel camí de tornada hem pogut veure el pantà de la Baells que està a la seva capacitat màxima, com feia molt de temps que no el veiem, conseqüència d’aquesta primavera que està fent justícia a allò de “pel maig, cada dia un raig”.

Les fotografies que adjuntem il•lustren els diferents paisatges que hem recorregut.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
01/15 
play stop darrera davant

 

 

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.