Rasos de Peguera

 

La sortida de maig la volíem fer al Els Empedrats (Bagà), aprofitant que en aquest temps el cabal d'aigua del Torrent del Forat és abundant i molt atractiu. Tan abundant que, en fer la ruta uns dies abans, vam poder comprovar que la ruta era molt complicada perquè algunes passeres per travessar el torrent eren pràcticament impracticables i vam decidir no fer-la.
L'alternativa ha estat un recorregut per Rasos de Peguera que ha resultat força interessant. El punt d'inici de la caminada és la Creu del Cabrer, a 1.840 metres d'altura, al costat de l'antiga estació d'esquí tancada el 2004.

Des de l'inici el panorama que podem contemplar és absolutament espectacular. El camí en lleugera pujada per una pista ampla, oberta, i el bon temps que ens acompanya, ens permet contemplar un munt de valls, cingleres i cims, alguns encara amb restes de neu.
Pujades i baixades constants per corriols molt pedregosos, i la possibilitat d'enfilar-nos al Cogulló d'Estela (que alguns no ens veiem en cor de fer) van fent força interessant el recorregut. I en aquesta zona, oh casualitat!!!!, l'Olga troba les olleres de sol que un dels companys havia perdut pocs dies abans al fer la ruta prèvia, que ja és tenir sort!!!!.

Més endavant ens enfilem per un tram en forta pujada amb grimpada inclosa que alenteix el ritme (som 25 i els pas és molt estret) per una zona rocosa que ens porta a la Torreta dels Enginyers (1987 metres). No té aspecte de cim, però s el punt culminant del tossal dels Rasetsnom de la zona per on transcorre bona part de l'excursió, amb unes vistes excepcionals.

Els diferents tons del verd dels prats i dels corriols que resseguim, els pins d'un verd més fosc i la lluentor de les fulles dels arbres caducifolis que estan florint amb tota la seva intensitat, ens ofereixen una barreja cromàtica magnífica durant tota la caminada.

Una bona estona en un d'aquests prats, arrecerats del vent, ens permet dinar, fer el cafè i fins i  tot algun intent de migdiada curta aprofitant el sol que ens ha acompanyat tot el dia, abans de  fer l'última part de la caminada, de baixada, per les pistes d'esquí que ens porten al punt de sortida i final de caminada. Ja en tenim una més i en van 104.

Baixant no podem resistir la temptació de compartir una estona de xerrameca al voltant de les taules del càmping Font Freda, tot comentant les anècdotes del dia i la possibilitat de fer Els Empedrats a la sortida del mes de juny, amb permís del Torrent del Forat.

 

 Per veure algunes fotos segueix l'enllaç

 

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.