Pujada al Matagalls

 

Després d’uns quants dies de pluges, algunes molt intenses, avui sembla que tindrem un dia tranquil i mes aviat assolellat.

Sortim a les 8 gairebé en punt i, després de la ja tradicional paradeta al restaurant Quatre Carreteres, a Tona, ens arribem al Coll de Bordoriol on iniciarem la pujada al Matagalls.

1
15a
3
5
5a
6
7
8
11
12
13
15
17
8a
01/14 
play stop darrera davant

 

 

Des del coll podem veure la cara nord del cim amb restes de la neu caiguda aquests dies. No es massa normal per aquestes dates, però el temps està una mica boig i ens ha obsequiat amb aquesta sorpresa.

Fem la pujada (mes de 600 metres de desnivell positiu) sense problemes, tranquil•lament, observant el paisatge encara hivernal,amb un descans curt al Coll Pregon. Aigua i ganyips per ajudar-nos a encarar el tram final, rocós i costerut.

Ah! que potser alguns no sabeu que son els “ganyips”? Es difícil trobar la definició d’aquesta paraula als diccionaris, però en el mon excursionista s’utilitza fa molts anys per definir una barreja de fruits secs que proporciona energia en situacions d’esforç o cansament. O sigui, l’antecedent des gels o les barretes energètiques, o el conegut Red Bull, però sense ales, clar.

Al cim (1698 metres) hi trobem gent, però no tanta com pensàvem. El dia clar que gaudim ens permet veure molt a prop el Turó de l’Home i les Agudes, una mica mes lluny Montserrat i al fons les imponents muntanyes nevades dels Pirineus.

Sota la creu hem fet la foto de grup. Millor dit, les dues fotos del grup. Una amb els 17 companys i companyes que han pujat avui per primer cop a aquest mític cim i una altre afegint-nos els 6 que ja hi havíem pujat altres vegades.

Baixant ens hem aturat una bona estona al Coll Pregon a dinar i assaborir el ja tradicional cafè amb llet condensada que ens fa el Tonal moment amb la seva cafetera “Oroley” i mes avall ens hem refrescat a la Font dels Pastors poc abans de l’aparcament del Coll de Bordoriol on tenim els cotxes.

Arribant a Sant Andreu, acabem la jornada compartint refrescos i gelats, i comentant les incidències de la sortida.

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.