SORTIDA AL TURÓ DE LES ESCLETXES (CASTELLBELL I EL VILAR)

 

DSC 0428El passat diumenge 21 de gener vàrem realitzar la primera sortida de l’any: una caminada circular pels voltants de Castellbell i El Vilar passant pel Turó de les Escletxes.

Com que és la primera sortida després de les vacances de Nadal, hem volgut que aquesta sortida no sigui massa exigent en quant a l’esforç que es demana als caminaires. Per això hem fet una sortida matinal de 7,5 Kms. i 250 m. de desnivell apta per a tothom que participa a les nostres caminades i vulgui tornar a posar-se en forma per preparar-se a les noves propostes de sortides per enguany.

Vint-i-tres persones van participar en aquesta sortida. Tot i que el dia estava nuvolat i feia una mica de fresqueta, vam poder gaudir d’una temperatura agradable per caminar, això si, sense suar gaire la samarreta.

L’atractiu d’aquesta sortida és la vista de la muntanya de Montserrat que, a mesura que anàvem guanyant alçada, es veia en tota la seva magnitud. Es destacava perfectament Sant Jeroni, el Cavall Bernat, la Roca Foradada i les Agulles. I de tant en tant una mica de boira que lliscava per les penyes de Montserrat.

 

DSC 0432

Vàrem parar a esmorzar al costat de les runes d’una església i d’una antiga fonda que servia per a hostatjar viatjants i animals de càrrega. Al cim del Turó de les Escletxes, que forma part del llistat del 100 Cims, vàrem aprofitar per fer la foto de grup i uns quants caminaires van practicar alguna que altre cabriola enfilats al piló que marca l’alçada del cim.

La tornada des del turó tenia uns quants trams amb desnivells de més pendent i alguns passos que presentaven una certa dificultat però tots ho vàrem superar sense cap problema fins arribar on teníem aparcats els cotxes. Allà ens vàrem acomiadar tots contents i feliços i desitjant trobar-nos de nou a la propera sortida

 

patrocinadores

Centre Excursionista Pi Tallat
Copyright © 2010 - 2024.
Tots els drets reservats.